Zomerpretpakketten

In de zomervakantie is het voor duizenden kinderen die opgroeien in armoede in Nederland behoorlijk zwaar. Terwijl vriendjes en vriendinnetjes op vakantie zijn of leuke uitstapjes maken, zitten zij thuis. Kinderhulp gunt ieder kind avonturen in de zomervakantie en helpt met het Zomerpretpakket: een rugzak boordevol leuke spullen en avonturen.

Tijdens de zomer is er voor kinderen die opgroeien in een gezin met armoedestress vaak geen geld om iets te doen. Ook zijn er weinig vrienden in de buurt om mee te spelen. De dagen lijken daardoor eindeloos te duren. De zomervakantie brengt hen eigenlijk geen ontspanning, maar stress.

In 2023 hebben wij voor het eerst meegedaan aan de actie Zomerpret van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Wij hebben een zomerfeest georganiseerd met springkussens, en spelletjes voor de kinderen die een rugtas hebben ontvangen tijdens ons zomerfeest. Wij zijn dankbaar dat wij aan deze actie mochten meedoen. In 2024 gaan wij wederom 35 kinderen een geweldige rugtas geven vol met zomer plezier! Dankjewel Kinderhulp !